0
Yazıya başlamadan önce önemli bir uyarı yapmak isterim: Eğer telefonunuzla bilgisayarınız arasında ortak bir kablosuz ağ üzerinden bir veri paylaşımı, paylaşımı yapıcaksanız kişisel dosyalarınızın başkaları tarafından görülebileceğini unutmayınız. Bu nedenle işyerinizde bu uygulamaları kullanacaksanız cep telefonunuzdan açılmış bir kablosuz ağı (tethering) kullanarak verilerinizin gizliliğini koruyabilirsiniz.

Önce bilgisayarınızdan telefonunuzu yönetebileceğiniz uygulamaları bir inceleyelim.


Airdroid'i kullanarak gerçek anlamda telefonunuzu yönetmeniz mümkün;kişi listenizi düzenlemek,telefon melodinize karar vermek,arayanları meşgule vermek,telefonunuzun ekran görüntüsünü çekmeniz veya uygulama kurup kaldırmanız bunlardan bazıları

Bu uygulamanın iki sürümü mevcut. Biri Play Store'da hali hazırda indirebileceğiniz öbürü ise henüz beta aşamasında olanı http://airdroid.com/invite/airdroid_v2.apk adresinden 2. sürümün betasını indirebilirsiniz.

Bu yeni sürümle birlikte gelen birçok yenilik var; telefonunuzun kamerasını kullanarak fotoğraf çekebilirsiniz, numarayı girip arama yapabilirsiniz veya istediğiniz birine mesaj gönderebilirsiniz telefonunuzu elinize almadan.Airdroid'in kullanmak için iki yöntem mevcut,bunlardan biri uygulamayı açtıktan sonra size verilen adrese girerek doğrudan bir bağlantı yapmak veyahttp://v2.airdroid.com adresine bağlanarak AirDroid hesabınız üzerinden dolaylı bir senkronizasyon sağlamak. Doğrudan bağlantı uygulamanın kullanımı açısından daha kolay ancak telefonunuzla bilgisayarınız aynı kablosuz ağa bağlılarsa hız sıkıntınız olmuyor ve hesabınızla giriş yaptığınızda kullanabileceğiniz özelliklerin sayısı artıyor. Örnek vermek gerekirse "Find Phone" ile telefonunuzun bulunduğu adresi harita üzerinde görebiliyorsunuz. Bu arada kablosuz bağlantı telefonunuzda açıldıysa Tools kısmında "Tethering"i kullanmanız gerekiyor.



Peki bunu yapmak için nelere ihtiyacım var ?

1. Android işletim sistemli bir telefon, tercihen "root" edilmiş.
2. İşletim sistemi fark etmeyen bir bilgisayar.
3. Ağ üyeleri arasında bağlantıyı engellemeyen bir kablosuz ağa.
4. Üçüncü şık mevcut değilse cep telefonunuzun üzerinden açılmış bir kablosuz ağ.


Premium Üye Olma

1. Hesaplar



2. Ücretli üyeliğe yükselt



3. Haberi Paylaş



4.Facebook veya Twitter'da Paylaş 



5. Üyelik Premium'a yükseltildi.



Uygulamalar

1. Anasayfa



2. Dosyalar



3. Rehber



4. Mesajlar



5. Kamera

Yorum Gönder

 
Yukarı