0
Ekrandaki oyun için servet harcadı!




















Süper Mario gibi efsane oyunlarda imzası bulunan ancak son zamanlarda finansal olarak darboğazda olan Nintendo’nun 25 yıl önce üretilen bir oyunu 100 bin dolara satıldı.

Nintendo’nun efsanevi konsolu NES’in nadir bulunan oyunlarından biri olan World Championship eBay üzerinden açık artırmayla satıldı. Bu özel kartuş yaklaşık 100 bin dolara sahibini buldu.

18 Ocak tarihinde 4 bin 999 dolardan açık artırmaya sunulan ancak kısa sürede fiyatını neredeyse 20’ye katlayan oyun kartuşu üzerinde Mario yazmasına karşın içinde Nintendo World Championships isimli özel bir derleme bulunuyor.

Oyunu bu kadar değerli kılan şey ise oyunun gerçek bir şampiyona için üretilmiş olması ve dünya üzerinde sadece 116 kopyasının bulunması.

SATIŞA HİÇ ÇIKMADI


1990 yılında ABD’de Nintendo World Championships ekibi ABD’de 29 eyaleti dolaşmış ve Super Mario Bros, Red Rider ve Tetris oyunularının yarışma formatına uygun kısaltmış halleri bulunan kartuşu dağıtmış ve bu oyunlar hiçbir zaman piyasaya sürülmemişti. Gerçek turnuvanın bir kopyası ise yıllar sonra ortaya çıkınca eBay’de yoğun ilgi gördü ve son derece yüksek bir fiyata alıcısını buldu.

Yorum Gönder

 
Yukarı