0
Whatsapp son senelerde akıllı telefon kullanıcılarının en popüler uygulamalarından birisi oldu. Uygulama Twitter’ı bile geride bırakarak 400 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Line, Viber, Wechat bunun gibi Whatsapp’a seçenek uygulamalar çıksa da, Whatsapp’ın önüne geçemediler.
şimdi Whatsapp’a güçlü bir alternatif olacak Telegram adlı bir uygulama sahneye çıktı. çekici nitelikleri sayesinde yoğun şekilde ilgi gören Telegram, bir günde bir milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı.


Peki Telegram, Whatsapp’a göre nasıl avantajlara sahip?
Telegram’ın hızlı bir mesenger bulunduğu iddia ediliyor. bununla beraber uygulamanın saldırganlara karşı daha güvenli olduğu söyleniyor. Bu uygulamanın medya boyutunda da herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Telegram mobil cihazların yanısıra masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.
Hızlı ve güvenlik odaklı uygulama 200 şahıs ile küme kurma imkanının yanısıra, 1GB büyüklüğündeki videoları paylaşmanıza olanak tanıyor. birden bire çok fotoğraf gönderebildiğiniz uygulama ile anlık aldığınız herhangi bir medyayı öteki birine iletebilirsiniz.


en fazla gizlilik içeren uygulama ile gönderdiğiniz mesajların sırf alıcı nedeni ile okunabilir olmasını sağlayan uçtan uca şifreleme durumuna sahip. gizli sohbet niteliği olan uygulamada bu sohbetler sunucularda kaydedilmiyor ve her iki cihazı da otomatik olarak kendi kendine mesajları imha etmesi için programlayabilirsiniz. insanları muhtemel en yakın sunucuya bağlamak için dünya çapında konumlandırılmış veri merkezleri ile merkezi altyapısını kullanan Telegram, piyasadaki en hızlı mesajlaşma uygulaması.

Yorum Gönder

 
Yukarı