1
Anonymous

Hacker grubu Anonymous’un başını çektiği bilgisayar korsanlarının 7 Nisan’da israil hedeflerine saldırmayı planladığı söylendi.
Hedeflerini “israil’i internet üzerinden silmek” şeklinde açıklayan hacker’ların gerçekleştirmeyi planladığı saldırıdan israilli görevlilerin de haberdar olduğu söylen di.
Hükümete bağlı internet sistemlerinin sorumlusu Ofir Ben Avi, Haaretz’e verdiği demeçte, “Son birtakım gündür internet üzerinde organize edilen bir durum. Bunu önceki saldırılardan ayıran nokta, dünyanın dört bir yakınındaki Anonymous bağlantılı gruplar tarafından organize ediliyormuş gibi durması. Güç birliğine gidilmiş gibi. hiçbir şekilde ve hiçbir şekilde bu meseleyi takip ediyoruz ve 7 Nisan’a hazırlanıyoruz” diye konuş-tu.
Bilgisayar korsanlarının “OpIsrael” adını verdikleri siber saldırıların ilki, israil’in geçtiğimiz Kasım ayında Gazze’ye yaptığı askeri operasyon esnasında yapılmıştı.
O tarihten bu yana aralarında Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitelerinin de yer aldı ğı 700 kadar israil sitesi birtakım bazı siber saldırılara uğradı.
israil Maliye Bakanlığı, hükümete bağlı sitelere tahmini 44 milyon saldırı gerçekleştiği açıklarken, Anonymous 5 bin israilli görevlinin kişisel bilgilerini yayımladı. Anonymous bağlantılı hacker’lar ayrıyetten geçtiğimiz ay, israil merkezli e-posta sunucusu Walla abonesi 600 bin şahsıın kullanıcı bilgilerini ifşa etmişti.

Yorum Gönder

 
Yukarı