0

Bugünkü ana konumuz Android cihazlarımızı kurtarmak.

Hepimiz Soft Brick ve Hard Brick kavramlarını duymuşuzdur.Tekrardan açıklayalım:

✯ Soft Brick: Cihazın varolan işletim sisteminin boot.img dosyasının parçalara ayrılması.Cihazın kendini başlatamaması.Bazı durumlarda işletim sisteminin silinmesi.

✯ Hard Brick: Yapılan hatalı bir işlem ile cihazın hafızasının -4 MB olduğu durumlardır.Bu durumlarda anakart soketleri kendilerini sıfırlar ve varolan enerjinin tamamını RAM belleğe yükler.Bunun sonucunda da RAM bellek ile işlemci arasında statik uyuşmazlık meydana gelir.Bu da depolama biriminin görülmemesi ve bazı durumlarda donanım hatalarına kadar gidebilir.

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.


Gelelim bu problemlerin çözümlerine.

İlk olarak bilmeliyiz ki HardBrick durumu için kesin çözüm sadece garantidir.Garantide anakartı söküp soketleri tekrardan takmaları gerekir ki bu garantinin işi.

Yıldızlar ile sorun çözüm oranı :

✯ => 1 Yıldız.Sorununuz çözülme oranı var.
✯✯ => 2 Yıldız.Sorununuzun çözülme ihtimali yüksek.
✯✯✯ => 3 Yıldız.Sorununuzun çözülmesi olası.Adımları takip etmeniz halinde sorun %90 çözülecektir.

☢ ☢ ☢ UYARI ☢ ☢ ☢
Bu adımların yapımından doğabilecek sorunlardan kullanıcı sorumludur.

Soft Brick Hatası Çözümleri ↓ 

✯ => İlk olarak cihazınızı tamamen kapatın.Bataryayı sökün ve yaklaşık 20 dakika kadar boşta bekletin.Bu işlem cihaz içerisinde anakartı yoran statik enerjiyi atacaktır.
Bekledikten sonra bataryayı tekrardan takın.Şimdi cihazı Recovery modunda açın.
Unutmayın, Soft Brick olan cihaz Recovery Menüye erişebilir.
Recovery menüye geldikten sonra iki kere ses kısma ve iki kere ses açmaya basın.Ardından bekleyin.5 saniye sonra üç kere ses açma ve üç kere ses kısmaya basın.En altta Unlocked:Install framework yazdığını göreceksiniz.
O seçeneğe doğru ilerleyin.Ardından güç tuşuna basarak girin.
Boş bir satır çıkacak.Satıra üç kere güç tuşu ile giriş yapın.Satırın en altında Unlocked:Scan device for framework belirecek.Seçeneği seçin.

NOT:Üstte anlattıklarım her ROM'da desteklenen olaylar değildir.Sadece belli Custom Romlarda desteklenmektedir.Ayrıca destekleyen Custom Romlar genelde ispanya, belçika veya Rusya tabanlı romlar olmaktadır.

Şimdi geldik en zahmetli kısma.Scan device for framework butonunu seçtikten sonra cihazın dosya yöneticilerinden gizlenen tüm hafızası ortaya çıkacaktır.Burada farklı şekillerde bozulmaya uğramış olan dosyaları görebilirsiniz.Şimdi burada yapmanız gereken şey Android klasörünü bulmak.Alfabetik sıraya göre dizilmediği için bulmak biraz zor olacaktır.Fakat uzun bir aramanın ardından dikkatli gözler ile bulabilirsiniz.
Android klasörünü bulduktan sonra dizine giriş yapıyoruz.Ardından system yazan klasöre giriyoruz.Girdikten sonra /mnt yazan bir dizin olacak.O dizini bulup giriş yapıyoruz.
Şimdi girişi gerçekleştirdikten sonra o dizinde /btimg isminde bir klasör olacak.O klasöre de giriyoruz.
Girdiğimizde yüzlerce dosyanın mevcut olduğu bir klasöre giriş yapmış oluyoruz.Burada aramamız gereken dosya boot.img olmalı.
Ufak bir aramanın ardından boot.img dosyasını bulabilirsiniz.Bulduktan sonra dosyaya güç tuşu ile 5 kere basıyoruz.Ardından farklı bir seçenek menüsü geliyor karşımıza.Orada ise yazan seçenekler şunlar olmalıdır:
- Delete
- Move
- Unzip
- Restore from last backup

Bu menüde iki seçeneği de seçebiliriz.Birincisi Unzip yani arşivden ayıklama seçeneği.Bunu seçersek arşiv ayıklanacak ve birkaç saniye içerisinde boot.img imajının içindeki dosyaları görebileceğiz.Bu yöntemi pek tavsiye etmiyorum çünkü bu şekilde yaparsak yedeği de silmiş olabiliriz.

Seçmemiz gereken seçenek Restore from last bakcup.
Eğer recovery menüde Install for framework seçeneği size çıktıysa zaten siz İspanya, belçika veya rusya romu kullanıyorsunuzdur.Ve bu Romlar genelde ilk kurulum aşamalarında belirli sistem dosyalarının yedeğini alırlar.Restore from last backup seçerseniz alınan yedeği varolan dosya ile değiştirir.Bunu seçtikten sonra Reboot system now seçeneği ile sistemi yeniden başlatın.Ve cihazınız sorunsuz açılacaktır.

Dikkat!Yukarıda anlatılanlar sadece ÖZEL ROMLAR için geçerlidir.Lütfen bilindik markaların romları üzerinden deneyip uğraşmayın çalışmayacaktır.Geçerli olduğu Romların çoğu piyasadan kaldırılmış olmasına rağmen bazı bölgelerde hala kullanılmaktadır.Bu nedenle bu kısmı yazdım.

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.


✯✯ => Bu yol ise en basit yoldur.Çoğu durumda işe yaramaktadır.Ayrıca tüm Romlarda desteklenmektedir.
İlk olarak cihazı yeniden başlatıp Recovery moduna girelim.
Cache ve datayı temizleyerek sistemi yeniden başlatalım.Büyük ihtimal ile açılmış olacaktır cihazımız.Açılmadı ise garanti yol aşağıda.

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.


✯✯✯ => İlk olarak Cihazımızı Download Moduna alalım.Bunun için ses kısma açma ve güç tuşuna aynı anda basalım.Cihaz download moduna girince o şekilde bekletelim.
Şimdi bilgisayardan cihazımıza uygun orijinal romu indirelim.Update.zip olacak şekilde.
Şimdi download moduna alınan cihazı bilgisayara takalım.Bu sırada pcdeki interneti kapatalım.
Şimdi ise cihazın onlarca disk olarak göründüğünü göreceksiniz.İçlerinden en büyük boyutlusuna girin.Daha sonra indirdiğiniz update.zip'i sdcard klasörü içindeki ana dizine atın.
Daha sonra cihazı bilgisayardan çıkartın.
Şimdi recovery menüye dönerek Update from sdcard yoksa Update from virtualsdcard seçin ve yüklemeyi yapın.
Bu işlemin ardından cihazı sıfır şekilde kullanabilirsiniz.


HardBrick çözümünün tek yolu servise yollamaktır.Kendiniz kurcalayarak Full Brick yapmayın.Cihaz çöpe gider...

Yorum Gönder

 
Yukarı