0


Backlink terimi hemen hemen her web sitesi sahibinin bildiği bir kavramdır. Bu kavram web sitelerimizin iyileşmesi konusunda bizlere yardımcı olan en önemli dış kaynaktır. Zarar veren çeşitleri de vardır fayda sağlayan çeşitleri de vardır. Önemli olan fayda sağlayan, kalıcı olan ve geleceğe yönelik backlink kaynağını eklemektir. Günümüzde para kazanmak için her türlü kaynağı satan kişilere rastlayabilmekteyiz. Amaç para kazanmak ve insanları kandırmaktır. Bir pagerank muhabbetidir gidiyor. Pagerank çok etkili bir kavram ama gerçekten emek verilmiş, çaba sarf edilmiş ve doğal yollarla elde edilmiş pagerank değerine sahip siteler etkisini göstermektedir. Önüne gelen herkeste pagerank değerine sahip site vardır. Hatta son dönemler de pr 9, pr8, pr7 gibi bağlantıların çok ucuza satıldığını görebilmekteyiz. Hiç pagerank 7 linkinin 30 TL gibi bir rakama satılabileceğini düşünebilir misiniz? Düşünüyorum da bu bağlantıyı herkes satın alabilir. Herkes alıyorsa link çöplüğünden başka bir şey olmaz o site. Site sahibinin tek isteği para kazanmak. Alan kişiye faydası olmuş mu? olmamış mı? Sitesi google arama dizininden silinmiş mi? Umurunda olmaz.

Bu yazımızda sizleri bilgilendirmek amacıyla çok çeşitli güncel backlink tekniklerine değineceğiz. Amacımız her web sitesinin backlink konusunda bilinçlenmesidir. Aşağıda nasıl backlink kaynaklarına sahip olmanızı, olmamanızı maddeler halinde paylaştık.
Herkesin bağlantısını ekleyebildiği yerlerden kaçının.
Footer backlink kesinlikle ve kesinlikle almayınız.
Hacklink kesinlikle almayınız.
Sosyal imlemeyi direkt olarak web sitenize almayınız.
Aynı makaleyi onlarca siteye gönderip web sitenize bağlantı sağlamayınız.
Forum tanıtımı sitelerine toplu olarak direkt bağlantılarınızı göndermeyiniz.
Toplu blog backlink olayından uzak durunuz.
Doğal yollarla bağlantı edinmeyi tercih ediniz.
Sosyal medya ağlarını aktif olarak kullanınız.
Ziyaretçiyi uzun süre sitede tutacak bağlantıları ve içerikleri paylaşınız.
Yukarıda maddeler halinde açıkladığımız durumları şimdi tek tek ayrıntılı olarak açıklamak istiyorum.
- Herkesin bağlantısını ekleyebildiği yerlerden kaçının;
Bu konuya en iyi örnek kuşkusuz blog backlink olayıdır. Geçmiş dönemlerde program aracılığıyla toplu olarak eklenebilen en basit ve en etkili yöntemdi. Google arama motorunu çok çabuk kandırabiliyordunuz ve direk ilk sayfada yer alabiliyordunuz. Günümüzde uygunlandığı gün spam site olarak cezalandırılırsınız.
- Footer backlink kesinlikle ve kesinlikle almayınız;
Web sayfalarının footer yani en alt kısmından alınan bağlantı çeşididir. Bu bağlantı çeşidi son algoritma değişikliğiyle zarar veren en ciddi backlink kaynağı olmuştur. Sebebi ise bağlantı almış olduğunuz sitenin tüm sayfalarından backlink almanızdır. Alakalı alakasız tüm sayfalardan bağlantı almanız sizin sitenizi çok zor duruma sokacaktır. Hele hele index konusunda zayıf olan siteler kesinlikle çok erken zarar görmektedirler.
- Hacklink kesinlikle almayınız;
Ha birisinin ekmeğini çalmışsın ha hacklink eklemişsin. Bunu yapan insanları anlayamıyorum. Tek dedikleri cümle de şu; bir sitenin açığı var ise eklerim. Açık bırakmasınlar, aslında onlara iyilik yapıyorum. Evet onlara iyilik kendine kötülük yapıyorsun. Bu dünyanın öbür tarafı da var. Neyse ki google bunun da önlemini aldı. Hacklink olayını %95 bitirdi diyebiliriz.
- Sosyal imlemeyi direkt olarak web sitenize almayınız;
Yine uygulandığında çok büyük faydası olan bir bağlantı çeşidi. Sosyal imleme de uygulandığında anlık etkisini en çabuk gösteren bağlantı çeşitleri arasındaydı. Günümüzde google bu uygulamayı sevmez oldu. Çünkü ortalama ziyaretçi süresini aşırı derecede düşürmektedir. Eklediğiniz her imleme sitesi size otomatik olarak bot gönderiyor. Bu bot çok kısa süre sitenizi ziyaret edip çıkıyor ve ortalama ziyaretçi süreniz otomatik olarak düşüşe geçiyor. Direk domaine uygulamak yerine almış olduğunuz tanıtım yazılarına, url kısaltmalarınıza uygulamanız daha sağlıklı ve faydalı olacaktır.
- Aynı makaleyi onlarca siteye gönderip web sitenize bağlantı sağlamayınız;
Günümüzde ayrı bir moda olayı da aynı makalenin yüzlerce siteye gönderilmesidir. Google artık eskisi gibi değil, çok akıllı bir arama motoru. Bu tür paylaşımları çok iyi analiz edebilen botlara sahip. Siz siz olun kesinlikle bir makaleyi 10 siteden fazla yerde paylaşmayın. Paylaşırken de kaynak gösterin. Kaynak göstermeniz zarar görmenizi engelleyecektir.
- Forum tanıtımı sitelerine toplu olarak direkt bağlantılarınızı göndermeyiniz;
Burada forum tanıtımı işi yapan arkadaşlar bizlere kızacaktır ama onları rahatsız edecek bir olay yok burada. Forum tanıtımı hizmeti alırken direkt bağlantınızı kullanmak yerine goo.gl ya da diğer kısaltma servislerini kullanarak bağlantılarınızı paylaşmanız fayda sağlayacaktır. Aksi taktirde aynı anda 100 foruma web sitenizin bağlantısını aynı makale de göndermeniz çok büyük risk içermektedir.
- Toplu blog backlink olayından uzak durunuz;
Blog sitelerine aynı anda yüzlerce yorum bırakıp kesinlikle bağlantı alma olayına girmeyiniz. Sitenizi kurtarmak çok zordur.
- Doğal yollarla bağlantı edinmeyi tercih ediniz;
Doğal yollarda edinen backlink kaynakları inanılmaz oranda fayda sağlar. Mesela bir birey sizin içeriğinizi beğendi ve web sayfasında kaynak göstererek paylaştı. Paylaşmasının neticesinde almış olduğunuz trafikle doğal backlink elde etmiş olursunuz.
- Sosyal medya ağlarını aktif olarak kullanınız;
Sosyal medya sitelerinin aktif olarak kullanılması web sitenize çok büyük fayda sağlar. Sosyal medyayı facebook, twitter, google plus sitelerinden ibaret düşünmeyin. Bir çok sosyal medya platformu vardır. Örneğin; flickr, vimeo, behance, linkedin gibi sosyal ağlarıda kullanmanız çok büyük fayda sağlar. Tabi buralara bağlantıyı ekleyip beklemekte doğru olmaz. Önemli olan eklediğiniz bağlantılar üzerinden trafik almanız ve gelen ziyaretçilerin sitenizde uzun süre kalıcı olmasını sağlamaktır.
- Ziyaretçiyi uzun süre sitede tutacak bağlantıları ve içerikleri paylaşınız;
Web sitenize gelen ziyaretçilerin hemen çıkması çok büyük sıkıntı teşkil eder. Google bunu bu sitede ziyaretçiyi tutan hiç bir şey yok, ziyaretçi sevmemiş ben neden seveyim olarak algılar. Kullanıcıları sitede tutacak içerik paylaşınız. 

Yorum Gönder

 
Yukarı